Стотици хиляди в Берлин посрещнаха Бундестима 15.07 | 15:52

Германия отпразнува спечелената световна титла в Бразилия

От iNews.bg

Едно от най-големите партита в историята на Германия се състоя в Берлин, където стотици хиляди запалянковци отпразнуваха спечелването на четвъртата титла от световно първенство по футбол. Купонът се състоя в близост на Бранденбургската врата.

Бундестима кацна на летището в столицата със закъснение от един час след дългото си пътуване от Рио де Жанейро към родината. Футболистите и цялата германска делегация бяха посрещнати от стотици свои запалянковци, облечени в черно, червено и златно.

След пристигането си отборът се качи на открит автобус, който мина на парад през улиците на Берлин. На рейса са изписани годините 1954-а, 1974-а, 1990-а и 2014-а, когато германците печелят четирите си световни титли.

"Уау, какво става тук? Лудост!", написа Марио Гьотце в Туитър по време на партито от открития автобус.

Нападателят реализира победния гол за германците при победата с 1:0 срещу Аржентина след продължения на финала на Мондиал 2014.

1337117

"Ние сме шампиони на целия свят", каза треньорът Йоахим Льов, който носеше тъмни слънчеви очила и черна тениска с надпис "1". Тълпата го посрещна с мощни викове "Германия, Германия".

Марио Гьотце, Андре Шурле и Мирослав Клозе демонстрираха своите певчески способности пред запалянковците. Клозе стана голмайстор номер 1 на финалите на световните първенства с общо 16 попадения.

Водещи

Най-четени