Страхотен адреналин за зрителите предложи Night of the Jumps 18.12 | 11:45

Реми Бизоар спечели Гран при на България, но Хавиер Вийегас триумфира със световната титла

От Краси Киров

Двукратният световен шампион Реми Бизоар (Франция) спечели българския кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм в дисциплината свободен стил

Реми взриви 9000-те хиляди в зала "Арена Армеец", като предизвика мексиканска вълна след изпълнението си. Бизоар обаче не успя да направи триумфа си пълен, след като остана на второ място в генералното класиране след последния кръг от шампионата.

Световната титла за 2011 година отиде при чилиецът Хавиер Вийегас, който имаше само 15 точки повече от франзуцина.

За Реми Бизоар това бе пета победа през сезона, но с оглед на слабото му представяне в две от състезанията през годината той изпусна титлата. Чилиецът Вийегас пък има само една победа в 12-те кръга на календара.

Състезанието не премина и без инциденти като световният шампион за 2010 година Либор Подмол (Чехия) падна още при първия си скок в квалификациите и отпадна от надпреварата. Все пак нямаше сериозни проблеми за чеха, който не успя да се приземи по най-добрия начин.

Третото място в първенството остана за испанецът Хосе Мирайес, който се превърна в любимец на публиката. Стилът на скачане на Мирайес е много агресивен, което предизвика страхотно шоу у публиката. След последния си скок испанския мотоциклетист почти се съблече изпращайки част от екипировката си към публиката.

Преди финалът пък се състоя и състезание за световен рекорд, спечелено от Хосе Мирайес, който успя да прескочи летва на 7,1 метра от земята със своя мотоциклет. Една от зрителките ще запомни с още по-хубави спомени грандиозното шоу след като с билета си спечели чисто нов джип "Great Wall".

Феновете на моторните спортове и изобщо екстремните преживявания със сигурност са останали очаровани от страхотната атмосфера в залата изпълнена с изгорял бензин и адреналин. След края празненствата на сцената бяха много бурни като тримата най-добри не спираха да се поливат с шампанско пред погледа на зрителите.

С шоуто "Night of the jumps" Гран при на България дебютира на една съвсем нова сцена, след като вече покори върховете в дисциплините мотокрос и супермото.

Българска федерация по мотоциклетизъм отбеляза това с награждаване на пистите край Плевен, Севлиево и Троян за мотополигони номер едно в света. Също така световната федерация обяви България за най-добър организатор на шоуто NIGHT OF THE JUMPS през годината, което бе поредното и общо 4-то признание за перфектна организация.

Публиката остана обаче недоволна от появата на Бойко Борисов, който бе освиркан. Въпреки това президентът на федерация Богдан Николов и Румен Петков изказаха своите благодарности към премиера и държавата за подкрепата за този страхотен празник на адреналина.

Водещи

Най-четени