Страхотен гол на Рикелме класира Бока на 1/4-финал 16.05 | 10:58

Аржентинският гранд отстрани Коринтианс в повторение на финала от миналата година

От Краси Киров

Отборът на Бока Хуниорс спечели дербито с Коринтианс от 1/8 финалите в най-силния турнир в Южна Америка - Копа Либертадорес.

Аржентинският гранд победи с общ резултат 2:1 своя съперник в повторение на финала от миналата година.

Тогава обаче бразилският тим взе победата след 3:1 в двата мача, а впоследствие триумфира и на световното клубно първенство, побеждавайки Челси на финала.

Така със сигурност Южна Америка ще има своя нов шампион в това издание. Интересното е, че отборът на Бока не се представя добре в първенството на Аржентина и се намира в долната част на таблицата.

Първата среща в Буенос Айрес завърши 1:0 и снощи Коринтианс трябваше да обръща резултата.

Неостаряващата легенда на аржентинския футбол Хуан Роман Рикелме се превърна в герой за своя отбор, след като откри резултата за своя отбор в 25-ата минута.

Халфът изпрати топката с магически удар от близо 30 метра встрани от вратата. Рикелме бе почти до тъчлинията, когато всички си мислеха, че ще центрира в наказателното поле, но той просто стреля и прехвърли вратаря за 0:1.

Домакините имаха много претенции към съдията, който не им даде дузпа за игра с ръка в наказателното поле, а след това страничният съдия отмени редовен гол заради засада.

Шест минути след началото на втората част Паулино върна надеждите на домакините, след като се разписа с глава след центриране на Емерсон. Но силите на бразилците не стигнаха за нещо повече и Бока взе своя реванш за загубата миналата година.

В следващата фаза на турнира Бока ще срещне сънародниците си от Нюелс Олд Бойс в спор за полуфиналите. Нюелс се справи с друг аржентински отбор - Велес Сарсфийлд с общ резултат 2:2 и повече отбелязани голове на чужд терен.

Видео от страхотния гол на Рикелме може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени