Страхотна Ивет Лалова с ново силно бягане в Диамантената лига 30.06 | 18:24

Българката завърши 3-та на 200 метра в Бирмингам

От Даниел Любомиров

Най-добрата българска представителка в късия спринт - Ивет Лалова - се представи великолепно в старта на 200 метра от Диамантената лига в Бирмингам.

Лалова остана 3-та с резултат 23.02 секунди, като изостана само от суперфаворитките Блесиинг Окагбаре и Шели-Ан Фрейзър-Прайс.

Нигерийката спечели с много силно бягане в последните 100 метра и особено след виража, като завърши с резултат 22.55 секунди.

Двукратната олимпийска и световна шампионка Фрейзър-Прайс завърши с 22.72, а в интерес на истината Антоник Страхан от Бахамите финишира преди Ивет на трето място с 22.94 секунди, но беше дисквалифицирана.

Това позволи на Лалова на практика да се качи на почетната стълбица и да запише втори великолепен резултат в дисциплината 200 метра.

iNews припомня, че чаровната национална рекордьорка на 100 метра участва за трети път в най-престижните световни серии по лека атлетика, като преди това в Рим тя завърши също трета на 200 метра.

В Осло пък Лалова стана победителка на 100 метра гладко бягане за втора поредна година в норвежката столица и извоюва втората победа в Диамантената лига за българската лека атлетика.

Постижението на Ивет от днес има още по-голяма стойност заради факта, че тя надви световната шампионка и бронзова медалистка в дисциплината от Олимпийските игри в Лондон 2012 Кармелита Джетър, която финишира последна.

Европейската шампионка на 200 метра от Хелзинки 2012 Мария Риемиен от Украйна също не можа да се пребори с Ивет и остана 4-та след дисквалифицикацията на Антоник Страхан.

Другият български представител в Бирмингам - Георги Иванов също се представи на ниво, класирайки се на пето място в сектора за тласкане на гюле.

Водещи

Най-четени