Страхотно начало и полуфинал за Ивет Лалова в Лондон 03.08 | 22:17

Европейската шампионка в спринта на 100 метра изравни най-доброто си постижение за сезона

От Иво Вецев

Европейската шампионка в спринта на 100 метра Ивет Лалова започна по отличен начин кампанията си на Олимпийските игри в Лондон, след като се класира почти безпроблемно за полуфиналите в коронната си дисциплина.

Най-бързата бяла жена в света изравни най-доброто си време за сезона (11.06), като това и гарантира втората позиция в серия №3, както и директното класиране в следващата фаза на състезанието.

Въпреки че стартовата и реакция беше само 0.144 (третата най-бърза в серията), Ивет започна слабо, като дори изостана в първите метри и се движеше на 4-о - 5-о място. Все пак след 40-ия метър българската лекоатлетка успя да набере скорост и в крайна сметка успя да стигне до второто място и да се класира за полуфиналните серии утре.

Освен че успя да се класира втора, то тя изравни и най-доброто си време за сезона - 11.06, което е и най-бърз резултат в Европа за сезона.

Първа се нареди олимпийската шампионка на 200 метра Вероника Кембъл-Браун, която успя да слезе под 11 секунди и записа време от 10.94 секунди при лек попътен вятър.

Трета се класира представителката на Нигерия Глория Асумну, която беше задмината от Лалова 10-ина метра преди финалната линия. Нейното време беше 11.13 секунди.

Полуфиналите са утре от 21:35 часа българско време, а ако Ивет успее да се класира за финалната осмица, то ще можем да я наблюдаваме малко преди полунощ - 23:55 часа българско време.

Водещи

Най-четени