Стрелците ни заминаха за Лондон в приповдигнато настроение 18.07 | 14:56

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, Антоанета Бонева, Явор Христов, както и техните треньори бяха изпратени на летище "София" и получиха подаръци - лъвчета-талисмани за късмет

От Мариян Найденов

Втората група български състезатели отпътува днес за Лондон за участие в Oлимпийските игри. Двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева, Антоанета Бонева (спортна стрелба) и Явор Христов (стрелба с лък), както и техните треньори бяха изпратени на летище "София" и получиха подаръци - лъвчета-талисмани за късмет.

С първата група потегли двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева. На летището тя бе изпратена от цялата си фамилия - децата Магдалена, Валери-младши и Христо, както и от родителите си Здравко и Цветанка. На летището бяха дошли и приятели на шампионката.

Гроздева, за която това ще е 6-та олимпиада, дойде закичена с четирилистни детелини. За Лондон потегли и нейният съпруг и треньор Валери Григоров.

"Тръгвам в приповдигнато настроение", каза Мария. "Олимпиадата е един празник и преди всичко трябва да се забавляваме. Все едно излизаме на сцената и трябва по най-добрия начин да изиграем нашето представление."

"Надявам се да има същото толкова хора и на посрещането ми, както и сега. Заминавам с позитивни мисли и настроение за победа. В състезанието трябва и много късмет и се надявам да се върна с чувство на изпълнен дълг", добави Гроздева.

С групата потегли и другата представителка в стрелбата Антоанета Бонева, както и Явор Христов (стрелба с лък) с треньорите си съответно Христо Маринов и Пламена Миткина.

"Сигурно съм, че ще дам всичко от себе си, каквото ще да стана. Смятам, че имам сили да се класирам и на двата финала, а оттам-нататък е божа работа", каза Антоанета Бонева.

Явор Христов е единственият български състезател в турнира по стрелба с лък. "За мен самото участие на олимпийски игри е успех. Това е втората ми олимпиада. Всеки се стреми към първите места, вече имам опит. Чувствам се по-уверен и се надявам на добро класиране", каза преди заминаването Явор Христов.

Късмет на олимпийците пожела генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Той напомни, че българското знаме ще бъде издигнато в Олимпийското село на 22 юли, неделя, като на церемонията освен стрелците ще присъстват и гимнастиците, които вече ще са пристигнали в Лондон.

Утре за Лондон пътуват състезателите по спортна гимнастика Йордан Йовчев и Ралица Милева.

Водещи

Най-четени