Студен душ за Гришо на старта в Синсинати 13.08 | 20:02

Григор Димитров загуби от поляка Йежи Янович в три сета

От Мариян Найденов

Първата ракета на България и номер 8 в света Григор Димитров отпадна още на старта на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати.

Поставеният под номер 7 в схемата българин, който започна участието си директно от втория кръг, не успя да намери аргументи срещу полския гигант Йежи Янович, губейки драматично в 3-сетов двубой с 4:6, 6:3, 6:3.

Играта а Гришо въобще бе вървеше, като той изигра един от най-слабите си мачове през този сезон. Световният номер 8 допускаше прекалено много грешки, доста от тях двойни и в решителни моменти, за да се стигне до логичната и заслужена победа на Янович.

Така полякът се класира за осминафиналите, записвайки първа победа над българския си връстник в единствената им до момента среща на ниво ATP.

Отпадането още във втория кръг означава, че Григор Димитров не успя да защити 90-те си точки, спечелени от достигането до 1/8-финалите в Синсинати през миналия сезон.

Сега първата ни ракета ще почива до 25 август, когато започва последният за годината турнир от Големия шлем - US Open, на който Гришо би трябвало да се поставен под номер 8 в основната схема, като единствената възможност това да не се случи е Анди Мъри да се класира за финала в Синсинати, което поне до този момент не е изключено.

Подробности и как се разви гейм по гейм мача между Григор Димитров и Йежи Янович на Мастърса в Синсинати може да прочетете в Sporta.bg>>

Водещи

Най-четени