Стяуа победи с 3:0 младата селекция на Литекс 16.07 | 07:48

Десет хиляди души наблюдаваха в Букурещ представянето на румънския гранд

От Божидар Азманов

Стяуа победи Литекс с категоричното 3:0. Срещата се игра пред 10 хидяли зрители на стадион "Генча" в румънската столица и се явяваше официалното представяне на румънския гранд преди новия сезон.

За домакините през първото полувреме се разписаха Думитраш и Чипчиу, а крайното 3:0 оформи Михай Костя в средата на втората част.

Литекс пък завърши срещата с 10 души, след като 15-тина минути преди краят ѝ Страхил Попов получи втори жълт картон и напусна терена.

Наставникът на ловчанлии Христо Стоичков бе заложил предимно на млади футболисти в лицето на Пиргов, Бодуров, И. Миланов, Попов, Динчев, Колев, Цветков, Цветанов, Ваюши, Г. Миланов и Заков.

Литекс започна срещата добре и още в 10-та минута можеше да излезе напред в резултата, но далечен удар на Никола Колев мина в страни от вратата на румънците.

Само три минути по-късно пробив на Момчил Цветанов от ляво завърши с центриране, което обаче не беше насочено във вратата на румънците.

Постепенно играчите на Лауренциу Регекампф обаче успяха да вземат инициативата и натиснаха сериозно своя съперник. В 23-ата минута Роча стреля опасно по диагонала, но Илко Пиргов спаси.

Стражът на "оранжевите" се намеси отлично още няколко пъти, но не успя да направи нищо в 36-та минута, когато след центриране от ъглов удар на Буркяну Думитраш засече топката с глава и от няколко метра я прати във вратата на българите.

В 44-та минута резултата стана 2:0, след като футболистите на Стяуа направиха образцова контраатака, Чипичу изскочи зад българската защита напредна в наказателното поле, с елегантен финт преодоля бранител на Литекс и пусна топката покрай Илко Пиргов.

През втората част Стяуа определено бе по-добрият на терена и заслужено вкара трети гол в 65-та минута. Нова грешка в защитата на ловчанлии позволи на Михай Костя да излезе очи в очи с Илко Пиргов и да го преодолее за трети път. Преди това отново румънците изпуснаха още няколко положения за гол.

В 76-та минута Страхил Попов получи втори жълт картон и Литекс доигра срещата с 10 души, а повече попадения не паднаха.

Така Стяуа записа втора победа над български тим това лято, след като по-рано този месец победи Локомотив Пловдив с 4:0 в Австрия.

Христо Стоичков пък даде шанс на повечето си резерви, като в игра влязоха Недялков, Славчев, Борисов, Десподов, Иванов.

Водещи

Най-четени