Суарес разсече Англия на две 19.06 | 23:56

Уругвай надви "Трите лъва" с 2:1 на Мондиал 2014

От Даниел Любомиров

Реализатор номер 1 на английското първенство с екипа на Ливърпул Луис Суарес дебютира с два ключови гола на Световното първенство 2014 в Бразилия, с които донесе победа 2:1 на Уругвай над Англия в ключов сблъсък от Група D.

"Трите лъва" вече имат две последователни поражения на Мондиал 2014 и имат 0 точки на последно място в класирането. Уругвай вече е с 3 пункта, колкото имат Италия и Коста Рика, които утре от 19 часа играят един срещу друг – равенство между двата тима ще елиминира Англия от сметките, но при успех на "адзурите" или "лос тикос" англичаните ще останат в играта за второто място.

Луис Суарес получи добро центриране от Единсон Кавани в 35-ата минута и с глава простреля Джо Харт, за да открие резултата в полза на Уругвай. Уейн Рууни прекрати головата си суша на световни първенства и изравни в 75-ата минута след хубав пас на Глен Джонсън. Суарес обаче наказа поредна неубедителна изява на "Трите лъва" в защита и в 85-ата минута посече за втори път англичаните – 2:1.

За първи път в историята си Англия губи три последователни мача на световни първенства (като прибавим поражението с 1:4 от Германия през 2010-та) и за първи път има 0 точки след първите си два мача от груповата фаза.

Уругвай разчиташе предимно на силните си нападатели Суарес и Кавани, като най-вече нападателят на Ливърпул с индивидуалните си качества осигури шанс на тима си да продължи към осминафиналите.

Видео повече подробности вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени