Суонси и Арсенал също ще преиграват 06.01 | 17:30

Двата тима завършиха 2:2 в сблъсъка си на "Либърти Стейдиъм"

От iNews.bg

Отборите на Суонси и Арсенал завършиха наравно 2:2 в мач от 3-ия кръг на ФА Къп, изигран днес на "Либърти Стейдиъм". Така двата тима ще преиграват двубоя си на ст. "Емирейтс" в Лондон, като срещата в Суонси премина през куп обрати и драматични моменти.

Домакините имаха аванс в резултата до 81', след като Мичу бе извел "лебедите" напред. Само за две минути обаче Лукас Подолски и Киерън Гибс наклониха везните в обратна посока, преди все пак Дани Греъм да спаси Суонси от поражение.

Мениджърът на "лебедите" Михаел Лаудруп остави голямата си звезда Мичу на пейката, но още в началото на втората част испанецът бе пуснат в игра срещу гостуващия тим. Ибериецът имаше нужда от едва три минути, за да прониже Войчех Шчесни и да изведе Суонси напред.

Арсен Венгер стартира с Оливие Жиру в предни позиции, докато Лукас Подолски и Окслейд-Чембърлейн бяха оставени на пейката. Тио Уолкот, Санти Касорла и Аарън Рамзи помагаха активно на френския таран, а Микел Артета и Джак Уилшър оформиха двойка в средата на терена.

Голове на "Либърти Стейдиъм" през първото полувреме нямаше, като и пред двата тима се откриха някои възможности.

Още в 13' Шчесни трябваше да спасява вратата на Арсенал, когато Дани Греъм стреля опасно по посока мрежата. В 35' шанс се откри и пред Сантяго Касорла, но испанецът стреля над гредата. Минута по-късно домакините нацелиха гредата, като финалното докосване бе на Бартли.

През втората част събитията на "Либърти" бяха далеч по-драматични, като започнаха да падат и голове в двете врати.

В 55' Михаел Лаудруп зарадва трибуните и пусна в игра местния любимец Мичу, който се отблагодари на датчанина само три минути по-късно. Испанският таран размина Пер Мертезакер и излезе очи в очи с Шчесни, матирайки полския национал за 1:0.

Арсен Венгер реагира на ситуацията и пусна в игра Лукас Подолски, който зае мястото на Аарън Рамзи. Подобно на Мичу, германският национал имаше нужда от само 8 минути, за да върне Арсенал в мача. В 81' Уолкот изпълни корнер пред вратата на домакините, като топката бе отиграна от Бакари Саня. Кълбото се озова в Лоран Косиелни, който от своя страна намери резервата Лукас Подолски. Последният намери един от ъглите зад Ворм и изравни - 1:1.

Трибуните на "Либърти" бяха шокирани в 83', когато Арсенал достигна и до пълен обрат в резултата. Киерън Гибс осъществи чудесно двойно подаване с Жиру и по категоричен начин разстреля Ворм за 1:2.

Голеадата в Суонси обаче не спря дотук, като домакините все още не бяха казали финалната си дума. Макар и изпуснали аванса си от един гол, "лебедите" все пак се добраха до преиграване в Лондон. В 87' Суонси изпълни корнер пред вратата на Шчесни, а оставеният непокрит Дани Греъм спаси своя тим от отпадане, бележейки за 2:2.

До края и двата отбора имаха по един шанс да изтръгнат успех, като първо Ворм спаси блестящо изстрел на Косиелни, а малко след това Тиендали не успя да завърши подаване на Мичу.

Водещи