Супер Бобо и ПАО с първа победа в Шампионска лига по волейбол 15.12 | 11:29

Кунео и Олимпиакос записаха поражения

От Георги Тотев

Късно снощи гръцкият волейболен гранд Панатинайкос (Атина) записа своя първи успех в Група F на Шампионската лига по волейбол. В среща от четвъртия кръг на турнира гърците се наложиха с категоричното 3:0 (25:23, 25:16, 25:23) гейма като домакин на белгийския гранд Кнак Рантстат (Рьозеларе).

Със силна игра за ПАО се отличи българският волей-национал Боян Йорданов, който завърши мача като най-резултатния играч за домакините с 15 точки.

След вчерашния успех "детелините" остават в битката за второто място в групата с актив от 5т. Непоклатим лидер е Динамо(Москва), който няма загуба до момента, а на точка зад Панатинайкос са Кнак и Хипо Тирол(Австрия).

В друг мач от групите на Шампионска лига, италианският първенец Кунео записа първото си поражение в надпреварата, след като отстъпи с 1:3 (22:25, 25:15, 18:25, 23:25) гейма при визитата си на Нолико(Белгия).

Българският национал Владимир Николов взе участие за Кунео в тази среща от Група В на надпреварата и демонстрира силна игра като приключи мача с 13 т., но това се оказа недостатъчно, за крайния успех на гостите.

След загубата Кунео отстъпи на Нолико и първото място в групата, като белгийците имат 9 точки(3 победи и една загуба), а италианския шампион е с точка по-малко, въпреки че балансът победи/загуби на Владо Николов и компания е същия. Последните две места в Група В заема сръбския Раднички и КАИ(Испания).

Втора загуба от словенския волейболен шампион - Волей Блед, пък записа отборът на Олимпиакос, за който се състезава българинът Андрей Жеков. След като преди седмица Блед се наложи над гърците като гост, снощи словенците спечелиха и домакинската си среща с 3:2 (25:20, 25:21, 23:25, 23:25, 15:11) гейма.

Жеков, който играе на поста разпределите, демонстрира добра игра за Олимпиакос и завърши мача с четири точки, но въпреки това усилията на гърците не бяха достатъчни, за да им донесат успеха.

Това е трето поражение за Жеков и компания в Група С, след която тимът заема трето място с 4т. Лидер е Волей Блед, следван от Будванска Ривиера(Черна гора), а последен е полския Ястжембски Венгел.

Тази вечер пък в Шампионска лига ще играе единственият представител на българското първенство - отборът на ЦСКА, който гостува на руския гранд Зенит Казан.

Водещи

Най-четени