Съгледвачи на Селтик гледаха играта на Тонев 06.05 | 15:03

Шотландският колос продължава да наблюдава изявите на българския национал

От Константин Симидчийски

Шотландският гранд Селтик отново е изпратил свои скаути в Полша, като основната им цел е била да наблюдават изявите на българския национал и футболист на Лех Познан Александър Тонев, информира "Дейли Рекърд" в свой материал от днес.

Очаква се юношата на ЦСКА да напусне полския шампионат през лятото, като силен интерес към него проявяват и клубове от италианската Серия А.

Смята се, че римските колоси Лацио и Рома са сред имената, които следят отблизо изявите на Тонев, който вече се утвърди и в националния тим на България.

През уикенда Лех Познан спечели с 1:0 дербито срещу Висла Краков и оглави временното класиране в Полша, а Александър Тонев отново помогна на своя тим да постигне успеха.

По всяка вероятност Лех ще иска поне 2 милиона английски лири за българския талант, докато според други информации, цената му вече е достигнала и сумата от 3 милиона паунда.

Наскоро един от големите футболни агенти в Полша, предпочел да остане анонимен, даде прогноза, че Александър Тонев със сигурност ще бъде продаден след края на сезона. Според него, ръководството на Лех дори вече търси заместник на българина.

В случай, че Селтик привлече бързоногото крило в редиците си, то 23-годишният Тонев ще се превърне във вторият българин, който е обличал екипа на "детелините". Първи това стори легендата на шотландския клуб Стилиян Петров.

Водещи

Най-четени