Сър Алекс: Трябваше да вкараме 3 или 4 гола на Ливърпул 13.01 | 21:45

Мениджърът на Ливърпул горд от играта на своя отбор, въпреки загубата

От Даниел Любомиров

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана много доволен от днешния успех с 2:1 над Ливърпул на "Олд Трафорд".

Робин ван Перси и Неманя Видич донесоха успеха на "дяволите", докато Даниел Стъридж върна един гол за мърсисайдци. До края на мача Ливърпул опита да достигне поне до равенство, но отбраната на Юнайтед издържа.

"Получи се един много интересен мач, както и очаквахме. Имаше емоци и интензитет, като е прекрасно, че спечелихме", заяви Фърги след двубоя.

"Победата винаги е важна, независимо от позицията ни в класирането. Смятам, че спечелените днес три точки са много, много важни", продължи шотландецът.

Сър Алекс сподели мнение, че срещу Шинджи Кагава е имало дузпа преди почивката, като не пропусна да похвали направилия отличен мач Дани Уелбек.

"Трябваше да отбележим три или четири гола днес. Мисля, че срещу Шинджи имаше дузпа, когато той бе повален в наказателното поле. Дани пък бе фантастичен.

Той и Робин, особено през първото полувреме, утежниха много живота на защитниците на Ливърпул.

Дани тича много в течение на срещата, като си заслужи напълно наградата за играч на мача", коментира Фъргюсън.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс сподели, че се чувства горд от представянето на своя отбор срещу Манчестър Юнайтед, въпреки поражението с 1:2 на "Олд Трафорд".

Северноирландецът сподели мнение, че неговите футболисти са показали добра игра през второто полувреме, но малко не им е достигнало за нещо повече.

"През първата част бяхме малко разсеяни с подаванията си, което предостави добри възможности на съперника. Но през второто полувреме се върнахме в мача по брилянтен начин. Много отбори биха се предали при 0:2", посочи Роджърс.

 "Смятам, че с показаното след почивката заслужавахме нещо повече от този мач. Разочаровани сме, но и сме горди, че се борихме докрай. Страхотно е, че Даниел Стъридж влезе в игра и отбеляза още един гол. През второто полувреме играхме много по-добре", добави мениджърът.

Според мениджъра на Ливърпул, разликата в класите между Манчестър Юнайтед и Ливърпул не е толкова голяма, колкото подсказва класирането.

"Преди мача разликата между нас бе 21 точки, но това не са 21 точки на класа, а по-скоро на дълбочина на съставите. Ако искаме да бъдем конкурентни на останалите, то и ние се нуждаем от подобна дълбочина", отправи призив към собствениците Брендън Роджърс.

Водещи

Най-четени