Сър Алекс за Бербатов: Фантастичен мач и страхотен гол 26.10 | 09:16

Българският нападател на "червените дяволи" Димитър Бербатов беше изключителен при класическата победа с 3:0 над Олдършот за Карлинг Къп, като се отличи с гол и асистенция

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че представянето на някои от футболистите му срещу Олдършот за Карлинг Къп му дава много храна за размисъл, на кого за заложи за предстоящото гостуване на Евертън.

Българският нападател на "червените дяволи" Димитър Бербатов беше изключителен при класическата победа с 3:0, като се отличи с гол и асистенция. Колегата му в нападение Майкъл Оуен пък отбеляза третото си попадение за две срещи в турнира през този сезон.

Младокът Том Клевърли и капитанът Неманя Видич пък имаха възможност да натрупат повече игрови минути след възстановяването си от контузии и сър Алекс смята, че това ще окаже положително влияние върху двамата за следващите мачове.

"Тези момчета винаги ме карат да се замислям. Трудно е да избера титулярния отбор, защото разполагаме с фантастичен състав с толкова много добри футболисти. Те имаха нужда да играят тази вече, защото повечето нямат шанс да попаднат в първия отбор, защото постоянството в играта ни означава, че нямаме нужда от много промени", каза шотландският специалист след мача, цитиран от официалния сайт на Юнайтед.

"Ако сте гледали мача, няма как да не сте забелязали, че имахме 11 свежи играчи от неделя насам, която говори колко силен е съставът ни. Точно заради това, младите момчета като Пол Погба, Ражел Морисън и Ларнел Коул не могат да попаднат в първия отбор. Искам да ги пусна всичките, но според мен трябва да играят тези, които имат най-голяма нужда от това", добави Фъргюсън.

"Всеки път, когато Майкъл Оуен играе, той отбелязва и това не може да бъде пренебрегвано. Той е фантастичен професионалист с чудесен коефициент за голове в изиграни мачове. При него нещата просто се получават лесно.

Бербатов направи фантастичен мач и отбеляза страхотен гол - изпълнението му беше чудесно.

Всички се справиха добре - Антонио Валенсия се завърна и това е добра новина за нас, защото той е невероятен футболист, а това е първият му мач от много време насам. Видич игра пълни 90 минути и мисля, че той имаше нужда от това. Той е голямо момче и има нужда от мачове. За нас такива срещи са като бонус преди важните мачове в Европа и Висшата лига", каза още сър Алекс.

"Доволен съм - най-важното е, че спечелихме срещата и се класирахме за следващия кръг. Смятам, че показахме професионализъм, дисциплина и качествен футбол", завърши мениджърът на "червените дяволи".

Водещи

Най-четени