Сър Алекс за пореден път подчерта, че Бербатов остава в Юнайтед 22.01 | 14:02

Договорът на българския нападател с Юнайтед изтича през лятото, но „червените дяволи" имат правото да задействат клауза, с която да задържат Бербатов за още една година

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън за пореден път подчерта, че българският нападател Димитър Бербатов ще остане на "Олд Трафорд".

Бербатов, който е четвърти избор на шотландеца в атаката на "червените дяволи" след Уейн Рууни, Дани Уелбек и Хавиер Ернандес, е свързван с трансфер в бившия му клуб Байер Леверкузен, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен.

Миналия уикенд рекордьорът по голове за националния отбор на България бе заснет в самолет на път за Франкфурт и това предизвика нова вълна от спекулации относно неговото бъдеще.

Социалните мрежи и медиите в Англия веднага гръмнаха със предположения относно трансфери в Русия и Германия.

В крайна сметка британският вестник Telegraph съобщи, че бившият капитан на българския национален отбор е бил в Германия, за да посети специалист заради проблеми с глезена, които са го измъчвали в последните седмици.

Самият Фъргюсън потвърди, че лично той е дал разрешението на Бербатов да пътува, но отрече това да има нещо общо с преговори около негово преминаване в друг клуб.

"Прочетох тези истории, но не знам откъде идват", сподели специалистът.

Договорът на нападателя с Юнайтед изтича през лятото, но "червените дяволи" имат правото да задействат клауза, с която да задържат Бербатов за още една година.

Водещи

Най-четени