Сър Алекс отписа Франк Лампард и предупреди феновете за Сити 06.01 | 17:37

Мениджърът на Юнайтед съобщи на феновете, че ще трябва да свикнат да се борят за трофеи с "шумните съседи"

От Краси Киров

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отрече информациите, че ще се опита да привлече Франк Лампард от Челси през януари и предупреди феновете на Юнайтед, че ще трябва да свикнат да се борят за трофеи с "шумните съседи".

Фъргюсън описа така Манчестър Сити преди две години в началото на многомилионния им поход да стигнат върха. Той вече се вижда, поне в Англия, като се има предвид, че Сити има преднина от три точки пред Юнайтед във Висшата лига и е фаворит в мноогоочаквания сблъсък от третия кръг на ФА Къп на "Етихад Стейдиъм" в неделя.

Двата клуба ще се срещнат за трети път в мач за купа за последните три години. "Червените дяволи" триумфираха след два вълнуващи мача от полуфиналите за Карлинг Къп през 2010, но Сити взе реванш на същия етап от ФА Къп миналия сезон.

"Ние и феновете трябва да гледаме на нещата така - може би трябва да свикнем с това, защото те няма да изчезнат скоро", заяви шотландеца.

"Играхме полуфинал срещу тях миналата и по-миналата година, и те са в Лига Европа тази година, и сега ще ги срещнем за купата. Така че трябва да свикнем с факта, че Сити ще се борят за трофеи заедно с нас. Има голям шанс да ги срещаме на някакъв етап, може би не всяка година, но като цяло ще е доста често. Жребият за ФА Къп бе тежък а нас, но за тях също."

Юнайтед ще се опита да избегне изравняването на нежелан 11-годишен рекорд. От края на сезон 2000/01, когато вече бяха спечелили тилата в Премиършип, Манчестър Юнайтед не е губил три последователни мача.

Победа срещу "гражданите" обаче ще е много трудна, като се има предвид последната им среща, в която шампионите бяха разгромени с 6:1 на "Олд Трафорд".

Водещи