Сър Алекс посреща Моуриньо с бутилка хубаво вино 20.12 | 18:24

"Това е сблъсъкът на осминафиналите", посочи мениджърът на Юнайтед относно предстоящия двубой с Реал (М)

От Константин Симидчийски

Сър Алекс Фъргюсън остана доволен от тегления в Нион жребий за 1/8-финалите на Шампионската лига, който определи неговият Манчестър Юнайтед да се изправи срещу Реал Мадрид на Жозе Моуриньо.

Сблъсъкът между двата отбора вече беше определен като мегаспектакъла на старта на елиминациите, но мачовете Барса-Милан и Байерн-Арсенал няма да отстъпват по класа на дербито между англичани и испанци.

Шотландецът пък е доволен, че отново ще се изправи срещу Специалния, както и от факта, че Роналдо ще се завърне на "Олд Трафорд".

"Това е невероятна възможност за феновете да видят отново Кристиано Роналдо, както и да се срещнат отново с Жозе Моуриньо. Аз ще трябва да поръчам малко хубаво вино", пошегува се Сър Алекс относно срещата с португалския си приятел и колега. Известно е, че шотландският специалист винаги посреща гостите си по подобен начин.

"Това определено е сблъсъкът на осминафиналите", сподели още относно срещата шотландецът, който за последно се изправи срещу Реал на четвъртфиналите в Шампионска лига през 2004-а година.

iNews припомня, че последно тези два гиганта на световния футбол се срещнаха през сезон 2002/03 на четвъртфиналната фаза на същия турнир, като тогава и двата мача бяха белязани от невероятна игра и незабравими емоции.

В първата среща на "Сантяго Бернабеу" "лос галактикос" смачкаха своя съперник, а два гола на Раул и един на Фиго дадоха аванс от 3:0 на Реал, но Ван Нистелрой запази живи надеждите на своя тим. "Белия балет" обаче може да се чувства ощетен, защото тогава не бяха отсъдени две дузпи в негова полза, но пък в края Касияс спаси отбора от нов гол и дори изравняване.

Следващата среща обаче никога няма да бъде забравена от феновете на футбола. Мегаспектакълът на "Олд Трафорд" беше белязан от "червена" победа и "бяла" радост, след като "червените дяволи" се простиха с Шампионска лига след победа с 4:3 у дома.

Този мач беше белязан от феноменални голове, като без съмнение голът на Бекъм за 3:3 беше изпълнение от извънземна класа. Това е и най-критикуваното решение в кариерата на Сър Алекс, който тогава остави Бекъм на резервната скамейка, лишавайки се от може би най-добрия си играч.

"Олд Трафорд" помни още един велик сблъсък - през 2000-ата година, когато "лос бланкос" си тръгнаха с успех с 2:3. Тогава Редондо се отчете с невероятна асистенция към Раул, след като надбяга целия състав на Юнайтед, направи страхотен финт срещу играч на Сър Алекс и поднесе топката на тепсия за Раул.

Водещи