Сър Алекс разкри дълбоките тайни на Юнайтед 22.10 | 18:30

Фъргюсън представи автобиографичната си книга

От Иво Вецев

Най-накрая дългоочакваната автобиография на сър Алекс Фъргюсън излезе на пазара, след като днес той представи своята автобиография.

За да запали феновете по своето четиво, шотландският специалист разкри малка, но много любопитна част от това, което всеки може да прочете в "Моята автобиография".

Той хвърли светлина върху наболели въпроси около изхвърчането на дългогодишния капитан Рой Кийн, както и един от идолите на феновете - Дейвид Бекъм. Особено интересна беше историята за дефанзивния халф, който бил страшилището в съблекалнята.

"Кийн определено прекрачи границата - просто е такъв човек. Той си позволи да критикува открито своите съотборници, и то в интервю за клубната телевизия, което просто нямаше как да бъде излъчено", почна Фърги.

"Трябваше да се направи нещо и организирахме среща - нямаше как да изпусна нещата от контрол. Ако го бях оставил да прави каквото иска, другите щяха да ме гледат с други очи. Трябваше да покажа, че съм достатъчно силен, за да се справя със ситуацията.

Казах на ръководството, че трябва да си ходи, защото някои играчи се плашеха от него. Изплатихме му всички, направихме му бенефис пред 75 хиляди души - трябваше да оценим факта, че той беше отличен футболист за нас", каза шотландецът и продължи за Бекъм.

"Дейвид си помисли, че е по-голям от Алекс Фъргюсън. Това беше краят за него - трябваше да си ходи. За удара с обувката - между нас имаше футболни обувки и, докато ходех към него, ритнах едната, която го удари точно под окото. Той се засили към мен, но другите го хванаха.

Казах му, че той е провалил отбора. На следващия ден всичко беше в пресата, но вече бях казал на ръководството, че Дейвид трябва да си ходи".

Какво още може да намерите в автобиограгията на Сър Алекс може да прочетете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени