Сър Алекс се оттегля от футбола след края на сезона 08.05 | 12:05

Мениджърът на Манчестър Юнайтед ще остане на работа в клуба

От Краси Киров

Сър Алекс Фъргюсън се пенсионира! Шокиращата новина е факт, след като преди броени минути в официалният сайт на Манчестър Юнайтед се появи изявление, което потвърди информациите от вчера и тази сутрин - легендата за Сър Алекс приключва в края на сезона! 

След 26 години начело на "червените дяволи", 20 титли на Англия, 5 купи на Футболната Асоциация, 4 купи на лигата, 2 купи от Шампионската лига, по една Купа и Суперкупа на УЕФА, едно спечелeно световно клубно първенство, една интерконтинентална купа и общо 38 трофея на клубно ниво, Сър Алекс смята, че това е точният момент да се откаже от професията. 

"Решението да се пенсионирам не беше леко и го обмислях много дълго време, но сега е точният момент да го направя. Беше важно за мен да оставя организацията на възможно най-високото ниво и вярвам, че го направих. След края на сезона ще заема директорски пост в клуба и ще съм негов посланик", казва в официалното изявление най-успешният британски мениджър в историята. 

Сър Алекс Фъргюсън ръководи Манчестър Юнайтед от 1986 година, като още с идването си заявява, че целта му е да надмине броя титли на Ливърпул - 18. (Тогава Юнайтед са имали само 7 титли). 26 години по-късно, 20 сезона Висша лига и 13 титли в тези 20 сезона, Фърги постигна мечтата си и ще остави клуба във възможно най-доброто му състояние. 

Веднага изниква въпросът кой ще наследи легендата. Най-големият фаворит е Жозе Моуриньо,но пък самият Сър Алекс не веднъж е казвал, че харесва работата на своя сънародник и мениджър на Евертън Дейвид Мойс. 51-годишният Мойс обяви, че няма да продължи работата си при "карамелите" след края на сезона, а около Специалния непрекъснато има слухове, че ще напусне Реал Мадрид и ще се завърне в Англия. 

Предстои да разберем какво ще се случи, но последния мач от сезон 2012/2013 на Манчестър Юнайтед срещу Уест Бромич и номер 1500 начело на "дяволите" за Фъргюсън, ще бъде и негов последен. Краят на ерата "Сър Алекс Фъргюсън".

Водещи

Най-четени