Сърбия получи последно предупреждение от УЕФА 24.02 | 21:22

Президентът на централата Мишел Платини се срещна лично с държавния глава Борис Тадич

От iNews.bg

Сърбия ще бъде изхвърлена от участие на квалификациите за класиране на Евро 2012 в Полша и Украйна, а сръбските клубове ще бъдат изключени от европейските турнири, ако УЕФА отчете тенденция местните фенове да продължат да създават проблеми на трибуните.

Това е заявил президентът на футболната организация Мишел Платини пред държавния глава Борис Тадич, с когото французинът се срещна на четири очи.

Поведението на сръбските ултраси се държи под око, особено след колосалните ексцесии, които доведоха до прекратяване на квалификацията между Италия и Сърбия в Генуа преди няколко месеца. Тогава футболната среща бе прекратена след едва шест минути игра, след като неконтролируемите ултраси обстрелваха полицията и съседните сектори със запалени факли.

"Мишел Платини предупреди Сърбия, че УЕФА ще действа безкомпромисно, ако сръбските хулигани продължат с това си поведение", заявиха от пресцентъра на Борис Тадич.

Съществуваше вариант Сърбия да бъде извадена от участие на евроквалификациите още през октомври, когато и се случиха ексцесиите в Генуа. Тогава обаче УЕФА пощади южните ни съседи, наказвайки ги единствено с два мача на празни трибуни.

Следващият двубой на Сърбия за класиране на Евро 2012 е на 25 март, когато "плавите" ще домакинстват на Северна Ирландия. Квалификацията ще се проведе при затворени врати, но интересното е, че 200 привърженици на Северна Ирландия ще бъдат допуснати на стадиона.

Водещи

Най-четени