Състезатели от 20 държави ще участват на Световната купа по скокове на батут 15.04 | 16:13

Състезанието ще е първото от серия Световни купи през 2011 година и за първи път в България ще бъде проведено по новите правила на Световната федерация

От Краси Киров

Дворецът на културата и спорта във Варна ще бъде домакин през уикенда на Световна купа по скокове на батут за мъже и жени.

Състезанието ще е първото от серия Световни купи през 2011 година и за първи път в България ще бъде проведено по новите правила на Световната федерация. Повече от 20 делегации от цял свят вече са пристигнали във Варна и са настанени в хотел "Адмирал" на Златни пясъци, предаде БТА.

Целият елит в скоковете на батут ще вземе участие в първенството, което е част от подготовката им за Световното първенство през месец ноември, на което ще се определят първите олимпийски квоти.

Световната купа ще бъде открита от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, който е и председател на Организационния комитет. Благодарение помощта на Министерството на физическото възпитание и спорта, състезателната зала изцяло е оборудвана с нови уреди, което е и изискването на Световната федерация.

Програма на състезанието:

16-ти април (събота)

10.30-12.30 Квалификации

15.30 Откриване на първенството

16.00-19.00 Квалификации

17-ти април (неделя)

16.00-18.30 Финали

Водещи

Най-четени