Съчувствам на Сираков, призна Мъри Стоилов 06.10 | 19:37

Наставникът на Ботев се върна назад към времето си в Левски

От Константин Симидчийски

Наставникът на Ботев Станимир Стоилов се върна към годините си в Левски, изразявайки своята позиция относно уволнението си от собственика Тодор Батков.

Говорейки в предаването на Мартин Карбовски, Стоилов сподели мнение, че тогава босът на "сините" е бил подведен от лоши съветници.

"Мисля, че най-големият проблем в онзи момент се оказаха съветниците на собственика Тодор Батков. Всички смятаха, че е много лесно да постигаш резултати и всички искаха да бъдат там. Сега виждаме резултата от пет години на приказки и обещания", изстреля Мъри по посока "Герена".

Той добави, че напълно съчувства на изпълнителния директор на "сините" Наско Сираков, обяснявайки и защо е отклонил офертата на Левски за завръщане на "Герена".

"Съчувствам на Наско Сираков в момента. Нещата в Левски не се случват така, както той би искал и както всички фенове биха искали. Не съм аз човекът, който трябва да му даде акъл. Отказах последната оферта на Левски, защото имам морален и чисто-човешки ангажимент към Ботев. Проектът тук ми харесва и работя с цялото си сърце в Пловдив".

"Най-тъжното е, че за тези години Левски загуби коефициент от около 38 точки в европейските турнири. Това гарантираше отборът винаги да е поставен в плейофите за влизане в Шампионската лига. И преди съм казвал, че по този начин клубът загуби около 100 милиона европейски пари с които можеше сега с лекота да си построи стадиона", добави още Стоилов.

Водещи

Най-четени