ТВ7 официално взе тв правата на А група 21.01 | 11:55

БНТ ще има "втори избор" за мачовете от кръга

От Краси Киров

Сагата с телевизионните права на А футболна група е на път да приключи. Днес официално от фирмата държаща правата "Футбол Про Медиа ООД" обявиха, че са сключили договор с ТВ7 и БНТ.

ТВ7 и ББТ ще имат "първи", "трети" и "четвърти" избор на мачовете от кръга. Българската Национална Телевизия ще има" втори избор" на мач от кръга.

Само преди седмица от "Футбол Про Медиа" обявиха, че прекратяват договора си с Булсатком, където ТВ+ имаше първи избор на мач от кръга. Според самият Кирил Домусчиев, който държи 45% от фирмата за правата, от сателитния оператор не са изпълнили няколко основни споразумения по договора и затова той е бил прекратен.

От ТВ7 пък вече обявиха като тяхна абсолютна цел да предават мачовете от А група, въпреки че другите национални телевизии не се натискат особено. Също така ТВ7 обяви големи планове за бъдещето си и има желание да предостави на българския запалянко продукт, който не е виждан в страната ни.

Идеята на телевизията е мачовете да се предават с поне 4-5 камери от стадиона и всичко да се вижда в пълни детайли и перфектно качество.

Важното е, че българските зрители ще имат възможност да наблюдават по цели четири двубоя от А група след като пропуснаха изцяло първите десетина кръга от първенството, които се играха "на тъмно".

Вижте целия текст на писмото изпратено от "Футбол Про Медиа" при колегите от Sporta.bg

Водещи

Най-четени