Тайбе Юсеин отпадна от Световното по борба след загуба във втория си мач 15.09 | 16:45

Спряганата за медал Юсеин загуби от венецуелка във втората си схватка, която от своя страна отпадна преди финала и остави Тайбе извън надпреварата

От Даниел Любомиров

Българските състезателки безславно отпаднаха от елиминациите в четвъртия ден на Световното първенство по борба в Истанбул и ще стягат багажите доста по-рано от очакваното.

Без съмнение най-големи надежди за медал бяха възложени на световната шампионка при девойките Тайбе Юсеин, която започна от втория кръг на турнира срещу представителката на Азербайджан Гюзал Зутова и бе сложена в по-лесния поток на категорията до 63 килограма, тъй като щеше да избегне ранна среща с действащата първенка на планетата Каори Ичо.

В първия си мач за деня Тайбе се представи очаквано добре и тушира опонентката си, но на осминафиналите изненадващо бе сразена с 1:2 от венецуелката Глориа Савала. Първата част бе взета по повече от категоричен начин от страна на българската надежда - 5:0, но след това последва необясним срив, който доведе до обрат след 1:3 и 0:2.

Остана възможността Юсеин да участва в мача за разпределението на бронза, но Савала падна на четвъртфиналите от монголката Насанбурма Очирбат.

В категория до 55 килограма Валя Трандева загуби от американката Хелън Марулис, но също се попадна сред репешажите, защото представителката на САЩ претърпя поражение в следващия кръг от световната шампионка Соари Ошида.

При 59-килограмовите Джанан Ахмед отпадна още след първата си схватка, след като загуби от китайката Чън Ян с 1:2 (3:0, 0:2, 0:3), но после азиатката бе остранена от украинката Хана Василенко.

Водещи