Тайгър Уудс няма да участва на US Open 09.06 | 07:28

Трикратният победител в Откритото първенство на САЩ за първи път няма да играе в турнира, защото контузил коляното и ахилеса си по време на Мастърса в Аугуста през април

От Мариян Найденов

Трикратният победител в Откритото първенство на САЩ Тайгър Уудс няма да вземе участие в тазгодишното 16-то издание на US Open. Носителят на 14 титли за първи път няма да играе в турнира, защото контузил коляното и ахилеса си по време на Мастърса в Аугуста през април.

"Изключително съм разочарован, че няма да играя на US Open, но е време да послушам докторите си и да се съсредоточа върху бъдещето си", заяви Уудс на официалния си уебсайт. "Надявах се да мога да се състезавам, но ако го направя, рискувам по-сериозни поражения за крака си. Коляното и ахилесът ми не са напълно възстановени".

Бившият номер 1 завърши само девет дупки по време на Шампионата на играчите миналия месец, когато игра със защитен ботуш и се надяваше да вземе участие във втория голям турнир за 2011-та година.

"Беше нервна и трудна година, но съм съсредоточен върху дългосрочното си здраве", сподели още Уудс, който се свлече до 15-то място в ранглистата. "Надявам се да се възстановя за останалите два големи турнира през сезона".

Мястото на 35-годишния Уудс, който няма титла от надпревара вече 19 месеца, в US Open ще заеме 23-годишния аматьор от Тексас Майкъл Уайтхед.

Водещи

Най-четени