Тайсън Гей пропуска стартовете до края на сезона 08.07 | 11:11

Американският спринтьор претърпя артроскопична операция и ще може да се подготвя чак за Олимпиадата догодина

От Краси Киров

Световният шампион на 100 и 200 метра от 2007-ма година Тайсън Гей получи много неприятни новини от своите лекари преди началото на първенството на планетата този сезон - оказа се, че ще му се наложи да претърпи артроскопична операция и няма да може да се състезава до края на годината.

Гей трябваше да се откаже от участие във втория кръг на бягането на 100 метра в шампионата на САЩ, който служи като квалификация за Световното. Сега излиза обаче, че той няма да може да представя страната си и да се конкурира с най-бързия мъж на планетата Юсейн Болт.

Гей е действащ бронзов медалист на 100 метра и вторият по резултат в света за всички времена - 9.69 и третият във вечната класация на 200 метра - 19.58 секунди.

"Д-р Марк Филипон от Института в Колорадо оперира дясното бедро на Гей, което от доста време му създаваше неприятности. Лекарят ще наблюдава рехабилитационния процес на спринтьора и вярва, че той ще може да възобнови нормалните си тренировки в края на 2012-та, за да се подготвя за новия сезон", заяви мениджърът на Гей Марк Уетмор.

Водещи

Най-четени