Талант на Славия пред трансфер в топ отбор от Италия 21.12 | 10:34

Защитникът Стефан Велков е направил добро впечатление на Наполи и Байерн, разкри Венци Стефанов

От Иво Вецев

Най-старият столичен клуб Славия е на път да осъществи трансфера на година за родните мащаби, след като стана ясно, че защитникът Стефан Велков е бил поканен от италианския Наполи, пише "Меридиан Мач".

Роденият през 1996 талант е част от школата на "белите", като възраждащият се напоследък италиански гранд е наблюдавал изявите на тинейджъра по време на мачовете на националния отбор на България до 17-годишна възраст.

Припомняме ви, че през тази година "лъвчетата" се класираха за елитния квалификационен кръг за Евро 2013 за юноши, а в кампанията си през тази година повелиха Испания с 1:0, а Велков записа изключително силни изяви.

"Момчето е талантливо и има сериозно бъдеще", настоя президентът на тима Венцеслав Стефанов относно възможността защитникът да премине в Наполи. Освен това той разкри, че е имало и други отбори, които са поискали услугите на българския талант.

"Неговите изяви се следят от Байерн и още няколко големи клуба, но той си избра Наполи, въпреки че и баварците го поканиха", разкри още шефът на "белите".

Евентуален трансфер на Велков ще се превърне в поредната сензационна сделка за школата на Славия, като преди време Радослав Василев беше взет в Редин, а Марио Кирев беше закупен т Ювентус, въпреки че сега пази за Поли Тимишоара.

Освен това Стефанов е известен със своя нюх към трансферите, като неколкократно праща футболисти на Славия в отбори от големите първенства на Европа.

Водещи

Най-четени