Талант от Пловдив се подвизава в първия състав на Манчестър Сити 11.07 | 20:58

Серафим Михайлов е бил харесан от мениджъра Роберто Манчини и ще кара проби по време на лагера на "гражданите" в Австрия

От Иво Вецев

Българският талант Серафим Михайлов изненадващо е бил взет от мениджъра на английския шампион Манчестър Сити Роберто Манчини заедно с първия отбор на подготовката в Австрия.

Младежът е роден пред 1995-а година и е юноша на Спартак С 94 Пловдив, но сега се готви редом до имена като Карлос Тевес и Кун Агуеро, след като вече 2 дена "гражданите" са на австрийска земя.

Според последни информации Михайлов е впечатлил Манчини с добрата си игра на последната двустранна игра, в която е отбелязал и едно попадение. Сити трябва да изигра е три контроли в Австрия - срещу Бешикташ, Динамо (Дрезден) и Ал Хилал, като се очаква българинът да запише поне един мач, за да бъде преценен в условията на истински двубой.

Михайлов не е непознат на скаутите на Сити, след като още през април направи страхотно впечатление с юношеския състав на шампионите на Англия. Тогава той се включи в няколко турнира, като с два гола помогна на своите съотборници да спечелят международен турнир в Абу Даби.

Очаква се в близките няколко седмици Манчини да прецени дали да предложи договор на българския мегаталант, чийто мениджър е съпругът на бившата волейболна националка Радосвета Тенева - Мирко Миличевич, който пък е бивш баскетболист.

Водещи

Най-четени