Тед Лигети потвърди участие в благотворителното състезание на Витоша 07.02 | 14:15

Лигети и Нойройтер ще карат на "Витошко лале", чакаме още четирима световно известни олимпийци

От iNews.bg

Олимпийският шампион в комбинацията по ски от 2006-а година и двукратен носител на малката Световна купа в гигантския слалом Тед Лигети (САЩ) е приел поканата на Българската федерация по ски и ще стартира в паралелния слалом на Витоша на 24 февруари. Освен него в надпреварата ще вземе участие и най-добрият германски скиор Феликс Нойройтер.

През миналия месец участие в демонстративното състезание пък потвърдиха и шампионът на Супер-Г от Олимпиадата във Ванкувър през 2010-а Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) и носителят на малкия глобус в слалома същата година Райнфрид Хербст (Австрия). Организаторите очакват още четирима световно известни алпийци, като техните имена също ще станат ясни до няколко дни.

Паралелният слалом на Витоша ще бъде с благотворителна кауза, а именно подкрепа на младите таланти в българските ски. Състезанието се организира от Българска федерация ски по желание на Международната федерация с цел популяризирането на Световната купа и големите ски курорти. Състезанието на "Витошко лале" ще започне часове след кацането на скиорите, които ще вземат участие в надпреварата за Световната купа в Банско, която пък ще се проведе на 25-и и 26-и в югозападния зимен курорт.

Водещи

Най-четени