Тежък жребий за националите по волейбол 01.12 | 21:49

"Лъвовете" се изправят срещу Русия, САЩ и Сърбия в Световната лига

От Константин Симидчийски

Доста тежък жребий изтегли българският национален отбор по волейбол за Световната лига през 2014 година, като възпитаниците на Камило Плачи ще трябва да се изправят срещу Русия, САЩ и Сърбия, стана ясно днес.

Днес беше теглен жребият, като България попадна в група "B" на турнира, като от тази група, както и "А" ще се класират по два отбора за Финалната 6-ца на най-комерсиалния волейболен турнир.

В другата група един срещу друг се изправят отборите на Бразилия, Италия, Полша и Иран, като поляците са пред угрозата за втора поредна година да бъдат елиминирани преди Финалите, но все още не се знае кой град ще е домакин на заключителния турнир.

За България жребият е много тежък, тъй като ще срещне два от малкото отбори, срещу които играе по-трудно. Както е известно, Русия е тоталният доминатор в света през последните 2 години, като през изминалото лято спечели европейската титла, както и Световната лига.

Сърбия пък спря "лъвовете" в похода им към медалите на турнира в Полша и Дания, като възпитаниците на Камило Плачи стигнаха до четвъртото мястои на Евро 2013, и в Световната лига.

В миналото издание на турнира България се срещна със САЩ в предварителната група, като записа отлично представяне срещу американците, а освен това записа и гръмка победа в Лас Вегас срещу бившия олимпийски шампион.

Един отбор ще получи уайлд-кард, тъй като държавата домакин трябва да има представител на турнира, но засега той не е избран. Последният участник пък ще бъде определен в мини турнир между отборите на Белгия, Канада Австралия, Канада (Група C), Аржентина, Германия, Франция, Япония (Група D), Холандия, Южна Корея, Португалия и Чехия (Група Е).

Водещи

Най-четени