Тезджан Наимова с бронз в първото си състезание след допинг скандала 28.01 | 08:10

Българката трета на 60 метра в Естония, цели се в Европейското през март

От iNews.bg

Една от най-добрите български лекоатлетки в последните години - Тезджан Наимова, завърши на трето място на турнира в Тарту (Естония). Това бе първо състезание за Наимова, след като правата и да участва в каквито и да било официални надпревари бяха отнети в края на 2008-а година.

Българката бе призната за виновна по обвинение в манипулиране на допинг проба, а от Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) спряха правата и за срок от две години. Тогава Наимова призна своята вина и се разкая за деянието си, а впоследствие пропусна Европейското първенство в зала и Световното първенство на открито през 2009-а година, шампионата на планетата под покрив и Европейското първенство на открито през 2010-а година, както и много други големи надпревари.

Родената през 1987 година спринтьорка обаче вече е на пистата и финишира за 7,62 сек на 60 м на турнира в Тарту, а преди нея се наредиха Лина Гринчикайте (Литва) и Екатерина Чекеле (Латвия).

Наимова се нуждае от постижение под 7,32 секунди в тази дисциплина, ако иска да вземе участие на Европейското първенство в зала в Париж през март. Следващото състезание в което Тезджан ще вземе участие е на 3 февруари в Талин (Естония).

Водещи