Темида погва 12 фенове на Миньор Перник 20.08 | 12:19

Перничани си разменили реплики с изп.директор на Локо София

От Филипа Тодева

Дванадесет перничани, привърженици на Миньор ще отговарят по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, съобщава пресцентърът на МВР. Запалянковците са извършили непристойни действия по време на футболната среща между Миньор – Перник и Локомотив София в събота.

По предварителна информация, до спортното хулиганство се е стигнало след разменени реплики между изпълнителния директор на Локомотив и привържениците на жълто черните. Непосредствено след срещата е задържан 30-годишният Г.И. от Перник.

Веднага са предприети действия за установяване и на други участници в инцидента. Установени са 12 запалянковци, на които ще бъдат изготвени и внесени в съда актове за административни нарушения. Въпреки тримесечния срок, служителите на полицията ще оформят преписките в най-кратки срокове и ще ги внесат за разглеждане.

В момента се проверява дали дванадесетте са криминално проявени и дали имат санкции и забрани във връзка с предишни прояви на спортно хулиганство. Днес е задържан още един агресивен зрител, 20-годишният М.К. от гр. Перник.

Предстои да се изясни пълната му съпричастност и участие във възникналия инцидент. За действията на изпълнителния директор на Локомотив е уведомен дежурния делегат на срещата.

Водещи

Най-четени