Тенисистките ни с втора победа за Фед Къп 08.02 | 13:16

След като вчера се наложиха над Холандия, днес жертва на българския отбор стана Люксембург

От Мариян Найденов

Отборът на България се поздрави с успех над Люксембург, след като поведе с 2:0 победи в среща от първа група на зона Европа/Африка на турнира Фед Къп, неофициално световно отборно първенство по тенис за жени.

Така възпитаничките на Дора Рангелова взеха непреодолим аванс преди последния за деня двубой на двойки. В него Диа Евтимова и Изабелла Шиникова излизат срещу Лаура Корея и Тифани Корнелиус.

След победата пък националките ни водят уверено в предварителна група D на надпреварата с два успеха от два мача след като вчера жертва на тенисистките ни стана и отборът на Холандия.

Първенецът в групата играе плейоф за влизане в Световна група група с водача в група B, където фаворит е Великобритания.

Иначе в мача с Люксембург, в първата среща на сингъл Елица Костова се разправи с 6:1, 6:3 с Лора Корея за малко повече от час игра. Съперничките ни решиха да заменят втората си ракета със 17-годишната Корея, която няма класиране в ранглистата, но ходът не даде резултат.

След това Цветана Пиронкова осигури победата след успех с 6:1, 6:4 над 37-годишната ветеранка Ан Кремер във втория сингъл между първите ракети на двата състава.

Водещи

Най-четени