Тервел Пулев започна с чудесна победа участието си в Лондон 01.08 | 17:22

Бъллгаринът победи китаеца Сиансюан Ванг с 10:7 точки и се класира за 1/4 финалите

От Краси Киров

Българският боксьор Тервел Пулев победи китаеца Сиансюан Ванг с 10:7 точки в мач от осминафиналите на олимпийския турнир по бокс. Това е първа победа за Тервел на олимпийски игри.

По този начин българския бокс продължава със страхотното си представяне в Лондон след като досега Детелин Далаклиев и Александър Александров спечелиха първите си мачове.

Победата на Тервел Пулев е още по-значима с оглед на това, че неговия съперник Ван е бронзов медалист на последното световно първенство в Баку и вицешампион на Азия от Инчон 2011. Тервел пък досега има два финала за европейски първенства през 2010 и 2011 година.

Иначе срещата започна с надмощие на българина и още след 30-та секунда на първия рунд Тервел финтира своя съперник, и му нанесе ляво кроше след което китаеца се озова на земята. След този момент българина владееше инициативата в мача.

Първият рунд завърши 5:2 в полза на българина. Във втория рунд китаеца искаше да вземе инициативата, но правеше грешки. В същото време Тервел се защитаваше перфектно и дори успя да атакува с няколко точни удара своя съперник.

Пулев отново изпрати в нокдаун своя съперник след серия от ляв ъперкът и дясно кроше. Въпреки това след края на руна Тервел водеше само със 7:4. В третия рунд китаеца не успяваше да намери път към точните удари и отново разчиташе на задържания и случайни изпълнения, които не му донесоха успех.

Следващата среща на Тервел Пулев ще бъде на 5 август. По-късно днес Детелин Далаклиев излиза във втория си мач от турнира срещу Ибрахим Бала (Австралия). Мачът между двамата е втори за вечерта и трябва да започне около 22:45 ч.б.в.

Водещи

Най-четени