Тибо Куртоа ще играе срещу Челси 11.04 | 14:09

УЕФА определи клаузата в договора между лондончани и Атлетико (Мадрид), която не позволяваше на стража да вземе участие в мача между двата тима, за нищожна

От Божидар Азманов

Вратарят на Атлетико (Мадрид) Тибо Куртоа ще може да играе срещу Челси в полуфиналите на Шампионската лига.

Преди минути жребият отреди двата тима да се срещнат един срещу стъпало преди финалната битка в турнира и това реално сложи на масата проблема, който се дискутираше в последните дни.

Както е известно белгийският страж е собственост на Челси и според договора между лондончани и "дюшекчиите" той не трябва да играе срещу английския клуб. Единственият вариант това да се случи бе, ако испанците заплатят 6 милиона евро на Челси.

Час преди жребия за Шампионската лига обаче от УЕФА излязоха с официално становще по случая, с което на практика заеха страната на Атлетико (Мадрид)

От Европейската футболна централа подчертаха, че в дисциплинарния правилник има ясни разпоредби, които забраняват на който и да е клуб да се опитва да упражнява влияние върху това дали един футболист да играе или не в даден мач.

Това означава, че всяка клауза в частен контракт между два клуба, която ограничава правата на един футболист да играе в определен двубой, е неприложима според правилата на УЕФА.

От УЕФА подчертават, че всеки опит да се пренебрегнат тези разпоредби ще се счита за нарушение на дисциплинарния правилник и клубът, който дръзне да го стори, ще подлежи на санкция.

Водещи

Най-четени