Тиери Анри може да пропусне дербито с Юнайтед 18.01 | 14:26

Легендарният нападател на "топчиите" е под въпрос, оплаквайки се от травма

От Константин Симидчийски

Нападателят на Арсенал Тиери Анри е получил контузия на прасеца и може да не се възстанови навреме за мача от английската Висша лига срещу Манчестър Юнайтед в неделя, съобщават медиите на Острова.

Легендата на "топчиите" се надяваше да играе в точно такива дербита при завръшането си в клуба под наем от Ню Йорк Ред Булс, но ще бъде под въпрос за сблъсъка на "Емирейтс Стейдиъм".

Анри отбеляза гол още в първия си мач за Арсенал срещу Лийдс от ФА Къп, но беше резерва при загубата от Суонси миналата неделя.

Французинът влезе в пререкание с фен след срещата, като на следващия ден поднесе официално извинение. Травмата обаче ще е поредният проблем за голмайстора.

Халфът Микел Артета също може да не се възстанови навреме за мача в неделя, а Томас Вермаелен ще е на линия след като се оправи от контузия на прасеца.

Централният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд също може да пропусне предстоящото дерби. Футболистът ще трябва да се подложи на няколко медицински прегледа, за да се прецени дали ще може да играе.

След съботния мач на "червените дяволи" с Болтън, Фърдинанд заяви в социалната мрежа Туитър, че няма спомен от двубоя на "Олд Трафорд", спечелен от Юнайтед с 3:0. В последствие се разбра, че английският национал е получил сътресение на мозъка.

Според правилата на ФА, защитникът задължително трябва да почива поне 10 дни, но ако състоянието на Фърдинанд е добро, той ще може да излезе на "Емирейтс".

Водещи

Най-четени