Тито Виланова: Ще играем един мач, нищо повече 06.10 | 23:11

Наставникът на Барселона не пожела да разкрие дали Жерар Пике ще играе срещу Реал

От Даниел Любомиров

Наставникът на Барселона Тито Виланова опита да свали напрежението върху футболистите си преди утрешното дерби "Ел Класико" с Реал Мадрид на стадион "Камп Ноу".

Треньорът на каталунците се постара да умаловажи предстоящия суперсблъсък, определяйки го като "един мач, нищо повече" на пресконференцията си.

Виланова не пожела и да разкрие дали Жерар Пике ще започне сред титулярите за Барса - въпросът, който най-много вълнува феновете на "блауграна" преди началото на дербито.

"Пике тренира в последно време, но ние не го притискаме, защото неговата контузия може да изглежда по-лека сега, но да има последици по-късно. Всичко зависи от крака му - няма съмнение, че самият той изгаря от желание да играе .

Той дори използва всяка минута до мача, за да се възстанови по-бързо, но не можеш да се състезаваш с природата си. Единственото сигурно около състава е, че ще бъде изграден от 11 души", каза Виланова.

Наставникът има и още една дилема - в халфовата си линия, защото четирима души се борят за две позиции. Измежду Сеск Фабрегас, Педро Родригес, Алексис Санчес и Андрес Иниеста, само двама вероятно ще получат шанса да излязат на терена срещу Реал.

"Няма какво да коментираме желанието за игра на Алексис и Сеск, защото те отказаха по-добри оферти от други клубове, за да дойдат в Барса. Аз мога само да им дам поле за изява, за да могат те да покажат потенциала си.

Настроението в отбора е добро - тренираме с усмивки. Не спирам да се учудвам на спокойствието на играчите ни. Винаги минути след някой мач всеки се шегува, сякаш нищо не се е случило. Те наистина са свикнали до болка да играят един с друг и се познават отлично", завърши Виланова.

Най-четени