Тодор Батков: Мачът с Локомотив Пловдив е решаващ 04.05 | 22:01

Собственикът на Левски отново настъпи Вечния съперник ЦСКА за директивите, докато отдаваше почит на Георги Аспарухов - Гунди

От Иво Вецев

Собственикът на Левски адвокат Тодор Батков заяви, че предстоящия мач с Локомотив Пловдив и решаващ за участието на отбора в Европейските клубни турнири.

"Сините" гостуват на "Лаута" в неделя в среща от 27-ия кръг на "А" група в ключов мач и за двата отбора, които са разделени само от една точка в таблицата на А група.

"Мачът с Локомотив Пловдив е решаващ. Трябва ни победа, за да си осигурим участие в евротурнирите. Левски е най-успелият български клуб в Европа през новия век", сподели Батков.

Днес "сините" поднесоха цветя на паметника на Георги Аспарухов пред сектор А на едноименния стадион, за да уважат 69 годишнината от рождението на легендарният футболист.

Батков не пропусна да коментира изминалото дерби между Левски и ЦСКА, и обясни причината за отсъствието си от трибуните миналата неделя.

"Не бях на мача с ЦСКА, защото мой близък претърпя инцидент и нямаше как да присъствам на стадиона. Доволен съм от победата. Показахме мъжество и характер. Не толкова качество, но и качеството ще дойде.

"Не искам да се заяждам с ЦСКА, но времето на директивите мина. Ще кажа само, че ЦСКА е по директивите. По този начин за 45 години те станаха 28 пъти шампион", допълни собственикът на Левски.

Батков коментира и информацията, че настоящият старши треньор на Берое Илиан Илиев няма да води старозагорци при гостуването на "Герена" следващата седмица. Както е известно, Илиев вече подписа договор с Левски и от следващия сезон ще бъде наставник на "сините".

"Илиан Илиев е морален човек, нормално е да не води Берое срещу Левски, при положение че вече има договор с нашия клуб", заключи Батков.

Водещи

Най-четени