Тодор Батков за новия треньор на Левски и Наско Сираков 28.03 | 09:59

Собественикът на "сините" не иска да работи със Сираков, докато той е в клуба

От Краси Киров

Президентът на Левски Тодор Батков заяви в ефира на ТВ7, че докато той е в клуба Наско Сираков никога няма да се завърне при "сините".

Също така Батков похвали новия-стар треньор на "сините" Георги Иванов - Гонзо и го сравни като Димитър Пенев за ЦСКА. Собственикът на Левски говори за работата на Сираков и затова, че няма да го допусне в клуба.

"Няма никакъв шанс Левски да се превърне в "Сираков и ко", докато аз съм собственик. Не искам той да се връща защото след участието ни в Шампионската лига, той не правеше нищо в клуба. Дори не се появяваше на стадиона," заяви Батков.

"Сираков ми беше нужен защото всяваше респект във футболистите, което при треньор-работохолик като Мъри беше достатъчно. Иначе той идваше да стадиона малко на фитнес малко на джитбол, но в последните две години и толкова не се появяваше. Имало е случаи, когато аз съм ходил да го търся по кафенетата, където той пуши пури и играе карти, за да го викам да дойде на стадиона," заяви Батков.

Батков говори и за това какво означава Георги Иванов за Левски и за целите пред клуба.

"Георги отново поема отбора в много тежък момент. Той има този опит да поема напрежението. След провала на Ратко Достанич, след загубата от ЦСКА на "Герена" -той винаги е готов да помогне. Георги няма успехите на Димитър Пенев, но е нещо като Пенев за Левски - не се притеснява да поема отговорност в най-тежките моменти," заяви Батков.

"Голямата цел си остава титлата. Ние сами сме си виновни, защото върнахме конкурентите на изгодна позиция. Ако погледнем към финансите, базата, любовта на феновете и качеството на играчите - тогава не би трябвало да имаме проблеми да станем шампиони," добави Батков.

Батков говори и за напускането на Николай Костов:

"Имах леки подозрения, че това може да се случи. Никой от ръководството не го е карал да си ходи. Това е негово лично решение. Чух, че е искал да напусне още след загубата от Локо (Пд), но тогава Гонзо го е разубедил да напусне. След мача с Миньор самият Костов ми се обади да ми благодари за подкрепата и да ми каже за решението си, че напуска. Всяко зло за добро - дано да е за добре неговото напускане," каза още Батков.

Водещи