Тодор Неделев с дебют за Майнц 26.03 | 00:03

Тимът на българина обаче загуби като гост на Айнтрахт (Брауншвайг)

От Божидар Азманов

Тодор Неделев изигра своя първи официлен мач за Майнц 05. Това стана при гостуването на Айнтрайт (Брауншвайг) в двубой от 27-ия кръг на Бундеслигата.

До този момент Неделев дори не бе попадал в групата на новия си тим, след като през зимата дойде от българския Ботев (Пловдив), но Томас Тухел реши да му гласува доверие срещу последния в класирането.

Българският национал влезе в игра в 75-а минута при резултат 2:1 за домакините, но не успя да помогне на своите съотборници да вземат нешо.

Майнц отстъпи с 1:3 и пропусна златен шанс да затвърди мястото си сред тимовете, които се борят за участие догодина. Айнтайхт поведе с гол на Доми Кумбела в 18-а минута, но само две минути по-късно Николай Мюлер изравни. В последната минута на първата част Хавард Нилсен направи 2:1, а крайното 3:1 оформи отново Кумбела 13 минути преди последния съдийски сигнал.

Тази вечер домакините поведоха с гол с глава на Доми Кумбела в 18-а минута, но само две минути по-късно Николай Мюлер изравни. В последната минута на първата част Хавард Нилсен направи 2:1, а крайното 3:1 оформи отново Кумбела 13 минути преди последния съдийски сигнал.

Така Майнц остана на седма позиция с 41 точки и изостава на три пункта от четвъртото място, което дава право за участиев в Шампионската лига. Там в момента е Байер (Леверкузен), който обаче е с мач по-малко. Айнтрайхт (Брауншвайг) е последен с 21 точки, но вече е само на три точки от спасението.

Водещи

Най-четени