Тодор Славов спечели благотворително състезание край Пловдив 12.12 | 18:42

"Шампионското шоу" набира средства за болни деца

От Николай Драганов

Варненският автомобилен пилот Тодор Славов продължава да жъне успехи през тази година. След третото място в световния рали шампионат за млади пилоти и определянето му за състезател на годината в своя спорт, сега Славов спечели третото издание на "Шампионското шоу".

Благотворителната инициатива се проведе на писта "Дракон" в с. Калояново край Пловдив, а за участие бяха поканени най-добрите български пилоти от всеки клас и дисциплина. Целта на инициативата бе да се наберат средства за закупуване на апарат за електроенцефалография за Института за детско психично здраве и развитие в София.

16-те участници се състезаваха на принципа на пряката елиминация по двойки с 6 различни автомобила - "Волво", "Форд Фиеста", "Опел Астра", "Шевролет", "Шкода Октавия" и "Шкода Фабия".
На осминафинала Славов победи шампиона по раликрос Ани Ванков, след което се справи последователно с Росен Даскалов, Румен Дунев и Димитър Илиев, за да спечели званието Шампион на шампионите за 2010 г.

Победата му на финала бе само с четири десети от секундата. Любопитното е, че именно при Димитър Илиев Тошко е провел първите си школи по автомобилизъм.

Водещи