Тодор Христов с изключителен успех на рали Мароко 23.10 | 09:14

Българският пилот завърши на престижното трето място в надпреварата, в конкуренцията на повече от 150 екипажа от цял свят

От Мариян Найденов

Тодор Христов с ATV завърши на изключително престижното трето място в рали Мароко, което е считано за най-тежката офроуд надпревара в Африка.

Въпреки че караше с контузия в ръката, българинът успя да финишира сред лидерите, изминавайки над 2000 километра в пясъците на пустинята и каменистите пътища през Атласките планини, в конкуренцията на повече от 150 екипажа от цял свят.

Другият български представител в надпреварата Орлин Алексиев не успя да финишира.

Рали Мароко е част от подготовката на Тодор Христов Орлин Алексиев и за най-престижното офроуд състезание в света - рали Дакар 2013, което започва в началото на следващата година.

Орлин Алексиев и навигаторът му Александър Стоянов са първият български  автомобилен екипаж, който ще запише участие в рали "Дакар" и то директно в "кралския клас" Т1. Двамата ще мерят сили с най-добрите пилоти в света с автомобил BMW X1 A2 Concept.

Тодор Христов пък отново ще се състезава при четириколките (ATV), след като през 2011 година отбеляза първото българско участие в рали Дакар.

В края на тази седмица за Христов и Алексиев предстои участие в Националния офроуд шампионат в Добрич, като Алексиев се бори за шампионската титла при автомобилистите.

Водещи

Най-четени