Томов: Хора от върховете на държавата пречат на ЦСКА 10.09 | 09:54

Главният акционер при "червените" обеща да направи клуба работещо предприятие

От iNews.bg

Главният акционер в ЦСКА Александър Томов обеща да превърне клуба в мощно, работещо предприятие и до края на 2015 година да изчисти всичките му задължения.

Освен това той обеща на феновете, че в кратки срокове сектор Г на стадион "Българска армия" най-после ще бъде готов.

"Искам да направя ЦСКА мощно, работещо предприятие. До края на 2015 година ще изчистя всички задължения", сподели Томов в ефира на ТВ 7.

"Нека феновете на ЦСКА поизчакат още малко. Всичко е готово на 80%, остават 20. Сектор "Г"? Надявам се за мача с Локомотив (София) да е готов, ама как да стане, като постоянно излизат плащания като това за Пакурар - 150 000 евро? Но всичко скоро ще свърши.

Имаме да взимаме пари от Мерсин за Спас Делев и вече говорих с ФИФА за това.При делата срещу нас получаваме много бързи решения, а това се точи над една година. То е зад над 1 милион лева. Ако няма решение, ще намеря начин да стигна до Сеп Блатер, ако трябва. Мога да го направя", закани се Томов.

Томов говори и за проблема с базите на ЦСКА. Той бе категоричен, че на клуба умишлено се пречи и то от лица по върховете на държавата.

"Има група лица, които пречат открито на ЦСКА и разрешаването на проблема с базите. Няма да заявя техните имена, те са на върховете на държавата, свързани с други отбори, с които имат икономически интереси. Те пречат активно, защото, ако ЦСКА вземе базите, трудно ще има спирачка при положение на моите международни позиции и това, че практически имаме инвеститор, на когото съм дал банково бордеро за 25 млн. евро", завърши Томов.

Водещи

Най-четени