Топузаков: Взимаме 3-4 нови и скачаме в плейофите (ВИДЕО) 23.12 | 16:03

Предстоящите плейофи в Първа професионална лига ще са пикът в пролетния дял на шампионата

От iNews.bg

Наставникът на Левски Елин Топузаков заяви пред клубната телевизия, че предстоящите плейофи в Първа професионална лига ще са пикът на пролетния дял от шампионата. Той обясни още, че до тогава отборът му трябва да е изградил своя стил.

Топчо направи равносметка на есенния полусезон, като отново засегна и въпроса за селекцията. Бившият защитник каза, че му трябват играчи на поне три-четири поста.

Левски заема второто място във временното класиране. Отборът има 43 точки след 19 мача. Лидер е Лудогорец с 47, но и с мач по-малко.

"Колкото и тривиално да звучи – ние започнахме лятото да градим нов отбор. С господин Петрович проведохме пълноценна подготовка, имахме и някои контузии. Срещу Марибор влязохме подготвени добре физически и може би липса на късмет, особено във втория мач, ни лиши от продължаване напред. Това се отрази на първите два кръга, където не успяхме да постигнем победи.

След това обаче тръгнахме във възходяща линия. Натрупахме поредица от победи. Доста поредни мачове без допуснат гол. Мисля, че това, което приляга на Левски, го постигнахме в голяма част от есенния полусезон. От там насетне не мога да подмина това, което се случи с господин Петрович, аз поех неговия пост. След това загубихме някои мачове и може би не бяхме достатъчно уверени. В крайна сметка финиширахме сезона така, както ми се иска на мен – да не изпускаме върха, да не губим шансове на теория и да се откъснем от преследвачите ни. Мисля, че оценката за полусезона е положителна. Има обаче още какво да се желае", започна Топчо.

Какво още казва Елин Топузаков, както и видео с него, можете да намерите на страницата Sporta.bg.

Водещи