Торес вкара три, а Челси - шест за разгромен успех над К.П.Р. 29.04 | 17:29

Фернандо Торес наниза първия си хеттрик с екипа на "сините"

От Даниел Любомиров

Фернандо Торес наниза три попадения при разгрома на Челси с 6:1 срещу Куинс Парк Рейнджърс и доближи "сините" до топ 4 в Премиършип.

Испанският национал реализира първия си хеттрик с екипа на лондонския гранд и също така за първи път вкара три гола от 2009-та година насам. Така вече три пъти през този сезон Торес се разписва повече от веднъж за Челси, и то в трети различен турнир – два гола срещу Генк в Шампионската лига, два гола срещу Лестър за ФА къп и сега три срещу К.П.Р в Премиършип.

Отборът, воден от Роберто Ди Матео, има вече 61 точки и се покачва на пета позиция в класирането, изоставайки с 1 от 4-ия Нюкясъл преди директния сблъсък между двата тима. Шестият Тотнъм е с два пункта по-малко от "сините", но и все още не е изиграл срещата си от 35-ия кръг на Премиършип.

Иначе мачът протече по мечтан сценарий за домакините, които поведоха в резултата след по-малко от 45 секунди игра – Даниел Стъридж с шут от границата на пеналтерията простреля вратаря на "рейнджърите" Патрик Кени.

Джон Тери се извиси над отбраната на гостите в 13-ата минута и засече с глава в мрежата центриране от корнер, с което направи резултата 2:0.

Торес покачи на 3:0 след прекрасен извеждащ пас на Саломон Калу, който позволи на нападателя да излезе очи в очи с Кени и след като го финтира, деветката на Челси прати топката в опразнената врата.

В 25-ата минута Торес напълно елиминира интригата в срещата с втория си гол за деня - бранителят на гостите Недум Онуоха не можа да изчисти и испанецът дебнеше, за да се възползва.

В 64-ата самият Роман Абрамович се усмихна широко и започна бурно да аплодира отбора си, защото Торес оформи първия си хеттрик за Челси – той получи страхотен пас от Хуан Мата и си поведе топката в наказателното поле, преди с прецизен диагонален изстрел да направи 5:0.

Шестият гол бе дело на резервата Флоран Малуда, който вкара след недобре изчистена топка в пеналтерията.

Почетното попадение за гостите бе дело на Джибрил Сисе, който бе точен в 84-ата минута и спази традицията или да получава червен картон, или да бележи срещу Челси.

Водещи

Най-четени