Торо Росо смени и двамата си пилоти за следващия сезон 14.12 | 19:50

Даниел Рикардо и Жан-Ерик Верн ще карат за Скудерията през 2012, след като Хайме Алгерсуари и Себастиен Буеми бяха освободени

От Константин Симидчийски

Отборът на Торо Росо ще се състезава с изцяло нова пилотска двойка през сезон 2012 във Формула 1, бе потвърдено днес. Досегашните титуляри Хайме Алгерсуари и Себастиен Буеми няма да запазят местата си, като на тяхно място ще се седнат Даниел Рикардо (на снимката) и Жан-Ерик Верн.

От Скудерията потвърдиха, че решението е било съгласувано с Ред Бул, като за първи път от 2006 насам, откакто Торо Росо дебютира в "кралските гонки", тимът ще бъде с изцяло нова пилотска двойка.

"Радваме се, че успяхме да изясним този въпрос толкова рано. Това ни дава възможност да насочим изцяло вниманието си към следващия сезон, без да се разсейваме от каквото и да е било", коментира отборният шеф Франц Тост.

Алгерсуари и Буеми бяха част от Скудерията от 2009 насам, като Тост не пропусна да им благодари за вложените усилия през това време.

"Длъжни сме да благодарим на Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари, които работиха здраво през последните три години. Те имаха някои блестящи представяния, които ни помогнаха да се развиваме. Желаем им всичко най-добро за в бъдеще", коментира Тост.

Даниел Рикардо стартира сезон 2011 като трети пилот на Торо Росо, преди да бъде пратен в редиците на Испания Рейсинг, където натрупа ценен опит. Австралиецът се представи добре за опашкарите, като дори съумя да засенчи по-опитния си съотборник Витантонио Лиуци.

Жан-Ерик Верн пък блесна сериозно по време на тестовете за млади пилоти в Абу Даби наскоро, където бе най-бърз във всичките дни на пистата "Яс Марина".

Водещи

Най-четени