Тоти поведе Рома към нова победа и стана №2 по голове в Серия А 04.03 | 07:45

Капитанът на "вълците" бе точен от дузпа при успеха с 3:1 над Дженоа, а това беше гол №225 за Тоти в Серия А, което го изравни с Гунар Нордал за второто място във вечната класация на най-резултатните играчи в италианския футбол

От Мариян Найденов

Рома продължи възхода си под ръководството на новия треньор Андреацоли, като записа 3-и пореден успех в първенството след победа с 3:1 над Дженоа на "Олимпико".

Тоти (12) от дузпа реализира за домакините в началото, но в края на полувремето Бориело (42) също от дузпа изравни. Романьоли (58) вкара първия си гол с фланелката на Рома, а резервата Перота (88) вкара за 3:1 след червения картон на Куцка 10 минути по-рано.

Благодарение на успеха "вълците" са 7-и с 43 точки и насочват вниманието си към зона "Шампионска лига", където на 3-о място е Милан с 5 точки повече. Дженоа пък трябваше да претърпи първо поражение от 5 мача и се намира на 17-о място с 26 точки.

Даниеле Де Роси и Франческо Тоти се завърнаха в състава на Рома за срещата с Дженоа, като именно двамата бяха в основата на първото попадение в срещата.

След като Дженоа започна по-добре и Юрай Кучца изпусна две положения, Де Роси пое топката и се промуши хитро между защитниците в наказателното поле, но Бово го закачи за крака. Съдията отсъди дузпа, която в 16-та минута беше материализирана от Тоти - 1:0 за домакините.

Това беше и гол №225 за капитана на "вълците" в Серия А, което го изравни с Гунар Нордал за второто място във вечната класация на най-резултатните играчи в италианския футбол.

След попадението обаче гостите се активизираха и започнаха да редят добри атаки, а Стекеленбург трябваше да се намесва решително при два страхотни удара на Бертоличи. С пропуски се отчетоха още Портанова и Тошер, а Марлем Пиянич трябваше да напусне рано терена заради контузия в глезена. На терена се появи Майкъл Брадли.

Напрежението пред вратата на Рома даде резултат в 41-ата минута, когато Бурдисо направи уникална глупости и с шпагат мина през краката на Бориело. Бившият играч на "вълците" сам изпълни и възстанови равенството.

Стартът на втората част се оказа изключителен момент за Алесио Романьоли - в 58-та минута при изпълнение на корнер той надскочи всички и с глава реализира второто попадение за своя тим. Това беше първият гол за младока с екипа на Рома, а освен това той вкара на своя дебют като титуляр за своя тим.

След гола "грифоните" отново натиснаха здраво, а Мартеен Стекеленбург се превърна в герой за своя тим. Той се намеси решително при 3 страхотни удара на Бориело, Имобиле и Варгас от близко разстояние, непозволявайки на топката да премина голлинията.

В 79-ата минута всичко за Дженоа приключи, след като Куцка си изкара нелеп картон заради разправия с Франческо Тоти, като това беше и втори жълт за полузащитника. Гостите останаха с 10 човека, а Рома доигра спокойно оставащите минути от срещата. В 88-ата те дори успяха да отбележат още един гол, след като Тоти центрира перфектно към резервата Перота, който засече отлично топката и с помощта на горната греда влезе във вратата - 3:1.

Водещи

Най-четени