Трансферни страсти в ЦСКА и Левски 28.12 | 14:25

"Сините" са набелязали трима, ЦСКА може да си върне боец в халфовата линия

От Даниел Любомиров

Левски ще се опита да привлече трима футболисти до края на първата седмица на януари. Става въпрос за босненския национал Гордан Буноза, бившия халф на Литекс и Лудогорец Станислав Генчев и нападателя на Пирин (Гоце Делчев) Веселин Марчев.

"Сините" вече успокоиха привържениците си, че няма да продават Гари Родригес на шампиона Лудогорец и започват да мислят за подкрепления в редиците си за пролетта. От въпросните трима най-близо до договор е Марчев, който има 4 гола и 1 асистенция с екипа на неврокопчани досега в А група.

Колкото до Станислав Генчев, Левски ще опита да му предложи контракт, защото той е свободен агент и е апетитна хапка за всички отбори с амбиции в родното първенство. ЦСКА, Ботев (Пловдив) и Берое също може да отправят оферти към халфа, който така и не се вписа в състава на Златомир Загорчич.

Босненският национал Буноза бе основна цел на "сините" според пресата, но три белгийски клуба също се интересуват от подписа му – Генк, Гент и Локерен. 25-годишният футболист играе в бившия отбор на Цветан Генков Висла (Краков) и ръководството на Левски се надяваше нападателя да помогне с уреждането на трансфера.

ЦСКА пък може да уреди завръщане на Борис Галчев на "Българска армия", но само ако разтрогне договора си с Ботев (Пловдив). Полузащитникът не попада в плановете на старши треньора на "канарчетата" Станимир Стоилов и в първите дни на 2014-та може да прекрати отношения си с пловдивския клуб. Ако това стане, то Галчев ще облече отново екипа на ЦСКА, след като преди година и половина бе продаден на Динамо (Букурещ) от "Армията".

Още новини от А група четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени