Трансферът на футболисти Санчес и Мхитарян е завършен 27.01 | 14:43

Двама футболисти се сбогуваха с колегите от отбора на 22 януари

От iNews.bg

На 22 януари беше потвърден невероятен трансфер на Алексис Санчес и Хенрих Мхитарян. Бившата звезда на Борусия Дортмунд Мхитарян напуска и Манчестър Юнайтед заради Арсенал, а Санчес преминава от "топчиите" към "червените дяволи".

Много седмици в медиа обсъждаха възможно напускане на чилиеца на Арсенал. Манчестър Сити, който има интерес към Алексис Санчес още от лятото, и този път се опита да завладее от нападател. Условията за преминаване се оказаха много скъпи за лидера на Premier League, така е възникнала идея за обмен между Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Хенрих Мхитарян е доволен от новите си перспективи. В началото на сезона арменецът показва добри резултати, но те се оказаха недостатъчно убедителни за Жозе Моуриньо и футболистът се е оказал извън групата. Според Мхитарян, сега мечтата му се сбъдна, той винаги искаше да играе в Арсенал. Разписание на мачове на "топчиите", в които Мхитарян скоро ще вземе участие, можете да намерите на Stakers.com. За Манчестър Юнайтед той играеше от 2016 година, съглашението беше подписано до 2020 година. В Premier League той взе участие само в 15 мачове и вкара само 1 гол. 

Двама футболисти на 22 януари се сбогуваха с колегите от отбора, ръководство и фенове. Трансферът дава на Алексис Санчес възможност да играе в Шампионската лига, докато Хенрих Мхитарян задоволен е и с Лига Европа.

Контрактът на Санчес и Юнайтед е валиден до 2022 година. Новакът си взе номера 7, под който в Манчестър Юнайтед преди играеха Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм и Ерик Кантона. Алексис Санчес сега е най-скъпоплатен футболист в Premier League.

За Арсенал Санчес играеше от 2014 година и беше един от водещи играчи заедно с Месут Йозил, Тио Уолкът и Оливие Жиру. Нападателят взе участие в 122 мача на Premier League за "топчиите" и вкара 60 гола. В текущ сезон той игра в 19 мача на лига и вкара 7 пъти. С актуална статистика на Premier League можете да се запознаете тук.

"Топчиите" се опитват с помоща на трансфери да намерят изход от кризисна ситуация. Хенрих Мхитарян трябва да играе важна роля. Арменецът е готов да направи всичко възможно за новият си отбор. Освен това стана известно за възможен трансфер на Пиер-Емерик Обамеянг от Борусия Дортмунд.

Водещи

Най-четени