Тренто започна с чиста победа в Шампионската лига, 8 точки за Казийски 21.10 | 07:43

Трикратният световен и европейски клубен шампион Трентино PlanetWin365 (Тренто) стартира четвъртия си поход в Шампионската лига с изразителна победа с 3:0 (25:22, 26:24, 25:14) над испанския първенец КАЙ (Теруел)

От Даниел Любомиров

Трикратният световен и европейски клубен шампион Трентино PlanetWin365 (Тренто) стартира четвъртия си поход в Шампионската лига с изразителна победа с 3:0 (25:22, 26:24, 25:14) над испанския първенец КАЙ (Теруел).

Матей Казийски започна двубоя в титулярната шестица на отбора, воден от националния селекционер Радостин Стойчев, но бе заменен във втория гейм от кубинеца Османи Хуанторена. Въпреки това капитанът на Тренто завърши срещата втори по резултатност за тима си с 8 точки - 1 ас, 1 блок, 38% ефективност в атака, 36% перфектно посрещане. Другият български национал Цветан Соколов остана извън групата на шампионите, заради контузия.

Иначе топреализатор на двубоя стана Ян Щокър, който получи и приза за най-полезен играч, след като наниза 18 точки и имаше цели 61% ефективност в атаката си. За КАЙ най-резултатен бе американският диагонал Джеймс Уебър, завършил с 13 пункта.

В другия мач от Група С на Шампионската лига Закса Кдзиерзин-Козле се наложи с 3:1 над следващия съперник на Тренто в надпреварата - сръбския Партизан Тремоелектро Белград, като мачът е на 25-ти октомври.

Най-сериозният проблем на световните и европейски шампиони в първите два гейма, които бяха доста оспорвани, беше запазването на концентрация, както посочи и наставникът им Радостин Стойчев. Гостите в "Пала Тренто" от Испания нямаха същата техническа класа, но компенсираха с ентусиазъм и здрава защита, но появата в игра на Хуанторена в средата на двубоя наклони везните окончателно в полза на италианския състав.

"Доволен съм от тази победа", заяви Стойчев след края на срещата. "Днес важно бе да останем концентрирани през целия мач и да не получаваме контузии. КАЙ не е отбор, който може да бъде сравняван с най-добрите тимове в италианската Серия А1, но те се представиха на ниво."

"В момента целта ми е да опитам да възстановя играчите, които изнесоха на гърба си изключително претоварения сезон", завърши българският треньор.

Водещи

Най-четени